- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Topul celor mai bine platite sportive de la Jocurile Olimpice

04 Aug, 19:10 • Redactia DailyBusiness
Tenisul este cel mai bine platit sport, o dovedesc sumele de bani castigate in ultima perioada de cateva dintre participantele de renume de la Olimpiade.
Topul celor mai bine platite sportive de la Jocurile Olimpice

Un top realizat de Forbes prezinta cele mai bogate sportive medaliate la Jocurile Olimpice. 

Pe primul loc in top se afla tenismena Maria Sharapova (foto), care a castigat in ultimele 12 luni peste 27,1 milioane de dolari, atat din competitii cat si din sponsorizari. 

Locul 2 este ocupat de jucatoarea de tenis din China, Li Na, care a castigat anul trecut in jur de 18,4 milioane de dolari. Ea este prima jucatoare de tenis din Asia premiata la un turneu de Grand Slam. Meciul de finala a fost urmarit de peste 116 milioane de telespectatori chinezi, ceea ce ia adus cateva contracte de publicitate cu branduri precum Mercedez-Benz sau Samsung Electornics. 

Locul 3 este ocupat de o alta celebra tenismena, Serena Williams. Medaliile castigate atat in jocul simplu cat si de dublu alaturi de sora ei, Venus si un parteneriat cu firma Nike i-au adus americancei 16,3 milioane de dolari, in ultimele luni. Insa in intreaga ei cariera a reusit sa castige prmii in valoare de 38 de milioane de dolari.  

Pe locul 4 se situeaza daneza Caroline Wozniacki, ea a castigat din tenis si contracte de publicitate 13,7 milioane de dolari, din iulie anul trecut si pana acum. Printre firmele a coror imagine o reprezinta se numara: Adidas, Rolex sau Sony Ericsson.  
 
Locul 5 este ocupat de patinatoarea din Coreea de Sud, Kim Yuna. Ea a castigat 9 milioane de dolari, in urma aurului obtinut la Vancouver. 

Topul complet poate fi vazut aici