- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Toy Story 3, liderul box-office-ului american in primul weekend de la lansare

21 Jun, 10:22 • Redactia DailyBusiness
Toy Story ocupa prima pozitie in box-office-ul american dupa primul weekend de la lansare, cu vanzari de 109 milioane, stabilind astfel si un record pentru studioul Pixar, potrivit Bloomberg.
Toy Story 3, liderul box-office-ului american in primul weekend de la lansare

Pelicula este a 11-a produsa de Pixar care debuteaza pe primul loc in box-office si al doilea film de animatie cu aceasta performanta, dupa Shrek The Third (121,6 mil.$), dar inaintea filmului „Shrek 2” (108 mil.$).

Toy Story 3 este prima continuare in format 3D a seriei de animatie. Filmul urmareste povestea jucariilor care incearca sa-si regaseasca stapanul, Andy, plecat la colegiu. Tom Hanks si-a imprumutat vocea persoanajului Woody, in timp ce Buzz Lightyear este interpretat de Tim Allen.

Filmul este al treilea din acest an care dupa primul weekend incaseaza peste 100 de milioane dolari. Pe primul loc este „Iron Man 2” (128,1 mil.$), iar pe al doilea Alice in Wonderland (116,1 mil.$).

Pe locul al doilea in box-ofiice-ul american dupa acest weekend s-a plasat liderul de saptamana trecuta Karate Kid (29 milioane dolari), urmat de A-Team (13,8 mil.$).

Toy Story 3 ruleaza in cinematografele din Romania din 18 iunie.