Media & Advertising

Andrei Plesu, despre numirea lui Stirbu la Cultura: „Un Gigel in plus nu mai conteaza”

13 Dec, 12:31 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, este cotat cu cele mai multe sanse in cadrul PNL pentru a prelua mandatul de ministru al Culturii, fiind asteptata demisia din functie a actualului ministru Daniel Barbu. Intrebat ce parere are despre aceasta eventuala numire, filozoful Andrei Plesu (foto) a spus ca nu a auzit niciodata de Stirbu si ca "un Gigel in plus nu mai conteaza".
Andrei Plesu, despre numirea lui Stirbu la Cultura: Un Gigel in plus nu mai conteaza

„Nu am auzit niciodata de domnul
asta, ori la Cultura imi imaginez ca ar trebui sa apara totusi si
personaje care au un anumit curriculum in domeniu”, a spus
Plesu, citat de Mediafax.

„Cum il cheama?”, s-a
interesat Plesu.

Dupa ce jurnalistii i-au spus ca numele
acestuia este Gigel-Sorinel Stirbu, Plesu a spus: „Dupa
mine, Gigel e foarte potrivit pentru o functie care cere anvergura
europeana. La noi e plin de Gigei in toate posturile si in toate
institutiile. Un Gigel in plus nu mai conteaza”.

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii, au declarat surse din Ministerul Culturii. 

Demisia ministrului Daniel Barbu vine dupa ce acesta a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA:

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus Barbu.