Media & Advertising

Antena 1 a \”luat\” Nationala de fotbal pentru 2 ani, cu 2,6 mil. euro (Update)

23 Nov, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Federatia Romana de Fotbal (FRF) a acordat postului Antena 1 drepturile de televizare ale meciurilor echipei nationale de fotbal seniori pentru urmatorii doi ani, cu exceptia celor de la Euro 2008, care vor fi difuzate de TVR 1.
Antena 1 a \luat\ Nationala de fotbal pentru 2 ani, cu 2,6 mil. euro (Update)

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca postul Antena 1 a oferit pentru meciurile oficiale ale echipei nationale de fotbal seniori 2,6 milioane de euro, de peste trei ori mai mult decat valoarea drepturilor detinute, pana acum, de TVR 1, care se ridica la 800.000 de euro, conform NewsIn.

Postul public TVR 1 a oferit pentru drepturile din urmatorii doi ani o suma de 2,4 milioane de euro, Kanal D si Telesport au oferit impreuna 2,25 de milioane de euro, iar Pro TV, 1,5 milioane de euro.

In pachetul castigat de Antena 1 sunt incluse si drepturile de difuzare ale meciurilor oficiale ale echipei nationale de fotbal in sala seniori si meciurile oficiale ale echipei feminine.

FRF a acordat vineri si un pachet B, care presupune dreptul de a transmite inregistrat meciul nationalei de seniori si, in direct, meciurile echipelor de sub 21, respectiv sub 18 ani. FRF a acordat acest pachet postului TVR 1, care a oferit 600.000 de euro.

Antena 1 a oferit pentru acest pachet 500.000 de euro, Pro TV, 330.000 de euro, iar Kanal D si Telesport, 100.000 de euro.

Ofertele pentru achizitionarea acestor meciuri nu au fost analizate dupa o grila-standard, dar, potrivit procedurii, la declararea castigatorului s-a tinut cont de oferta financiara facuta, acoperirea nationala a postului, audienta postului, a emisiunilor de stiri sportive si de pachetul de promovare pe care postul il va face echipei nationale de fotbal de seniori, dar si a celor de tineret si juniori.

De difuzarea meciurilor se aratase interesat, initial, si postul Realitatea TV, care a solicitat o cerere de oferta, dar in cele din urma acesta nu a mai depus oferta.

Drepturile de difuzare a meciurilor echipei nationale de fotbal seniori apartin, in prezent, postului public TVR. Contractul dintre FRF si TVR expira in data de 31 decembrie 2007.

TVR a pierdut, la inceputul anului, si drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I de fotbal. Conducerea postului a anuntat, in data de 2 februarie, ca Telesport a reziliat contractul cu TVR deoarece persoanele responsabile de efectuarea platilor din cadrul Directiei Economice a SRTv nu au emis ordinele de plata pana la data de 10 ianuarie 2007, asa cum prevedea contractul. Ulterior, actionarul Telesport, Horatiu Nicolau, a declarat ca reprezentantii TVR au amanat plata pentru ca la postul public de televiziune „nu sunt bani”.

Postul de televiziune Antena 1 face parte din trustul de presa Intact, alaturi de posturile de televiziune Antena 2, Antena 3 si Euforia TV si mai multe publicatii, printre care „Gazeta sporturilor”.

Update:
Costi Mocanu: orice oferta care sare de 1,5 mil euro pentru meciurile nationalei inseamna pierdere

Costi Mocanu, directorul executiv al Pro TV, a reactionat in cursul zilei de vineri, la acest anunt, afirmand ca orice oferta mai mare de 1,5 milioane de euro pentru drepturile de difuzare a meciurilor nationalei de fotbal seniori inseamna pierdere.

„Pro TV a facut oferta corecta pentru valoarea acestor patru, cinci sau poate sase meciuri. Va asigur ca tot ce depaseste 1,5 milioane de euro inseamna pierdere. Cu putin efort si imaginatie, cu 2,6 milioane de euro poti cumpara un canal TV. Nu-i treaba noastra insa ce fac altii cu banii lor. Sa spunem ca avem o alta imagine a businessului de televiziune”, a declarat vineri, Costi Mocanu, citat de NewsIn.