Media & Advertising

Autoarea romanului “Sa ucizi o pasare cantatoare” si-a dat in judecata agentul literar

04 May, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Harper Lee, autoarea romanului “Sa ucizi o pasare cantatoare”, in varsta de 87 de ani, si-a dat in judecata agentul, pe Simon Pinkus, pe motiv ca acesta ar fi profitat de vederea si auzul ei slabe si a inselat-o sa ii cedeze drepturile asupra volumului.
Autoarea romanului “Sa ucizi o pasare cantatoare” si-a dat in judecata agentul literar

In dosarul inaintat autoritatilor, Lee declara ca, dupa ce Eugene Winick, cel care i-a fost mult timp agent literar, s-a imbolnavit, ginerele acestuia, Simon Pinkus a transferat cativa clienti ai celui dintai la firma sa.

Astfel, Pinkus ar fi devenit reprezentantul lui Harper Lee pentru a profita de pe urma incasarilor. Autoarea mai spune ca Pinkus nu a raspuns ofertei de a ceda drepturile pentru e-book, dar nici cerintelor de a colabora pentru cea de-a 50-a aniversare a romanului distins cu un premiu Pulizer.

In actele inaintate, Harper Lee cere ca drepturile lui Pinkus asupra cartii sa inceteze si ca acesta sa inapoieze toate comisioanele pe care le-a incasat din 2007, relateaza Mediafax.

Volumul “Sa ucizi o pasare cantatoare” a fost publicat in 1960 si este considerat un titlu clasic al literaturii universale, fiind vandut in 30 de milioane de copii.

Citeste si Fara precedent: Cartea abia lansata care a dus la explozia vanzarilor de muzica clasica