- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

BBC va renunta la peste 12% din angajati, pentru a reduce bugetul

09 Oct, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Societatea publica BBC va concedia peste 12% din angajati, 2.800 de persoane, aplicand a doua restructurare masiva de personal din ultimii trei ani pentru BBC, informeaza presa internationala.
BBC va renunta la peste 12% din angajati, pentru a reduce bugetul

Concedierile din interiorul BBC au ca scop reducerea, in urmatorii cinci ani, cu 6% a bugetului anual, evaluat la suma de 3 miliarde de lire sterline (aproximativ 4,33 miliarde de euro).

Numerosi jurnalisti din departamentul de stiri al societatii publice britanice BBC, printre care crainici si editori, au protestat saptamana trecuta impotriva reducerii bugetului, redactand o scrisoare deschisa adresata presedintelui BBC, Michael Lyons.

Societatea de televiziune publica din Marea Britanie este finantata majoritar, din taxa radio-TV, in valoare de circa 195 de euro pe an, pentru fiecare televizor detinut. In ultimii ani, BBC a mai fost nevoita, in cadrul unei campanii de reduceri de personal, sa concedieze 4.000 de angajati.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie si numara 23.000 de angajati.

BBC detine, in prezent, mai multe divizii: BBC World Television cuprinde o serie de posturi de televiziune, printre care BBC One, BBC Two, CBBC, BBC News 24 si televiziunile digitale BBC Three si BBC Four. Divizia BBC World Service Radio numara cinci posturi nationale de radio, printre care BBC Radio 1 si BBC Radio Five Live.