Media & Advertising

Ce reactii au elevii la campania „Violenta in scoli iese de pe TV”

06 Apr, 10:40 • Redactia DailyBusiness
100 de experti ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) s-au intalnit cu peste 10.000 de elevi in campania "Violenta din scoli iese de pe TV", pentru a-i informa cu privire la drepturile si libertatile lor in audiovizual.
Ce reactii au elevii la campania Violenta in scoli iese de pe TV

Intrebarile adresate de elevi au fost diverse si de multe ori surprinzatoare: De ce lasati sa se difuzeze atatea stiri false? De ce desenele animate nu au incadrari pe grupe de varst?? De ce nu da CNA o recomandare referitoare la consumul de media?, De ce sunt promovate persoane fara talent in emisiunile TV?, De ce sunt atat de multe stiri violente in programele TV?, De ce sunt filmate persoane cu camera ascunsa si sunt apoi difuzate la stiri?, Ce inseamna PP de pe ecran?, Cum se face monitorizarea posturilor de televiziune si de radio?, Cum sunt puse semnele de avertizare pentru emisiuni?, De ce in multe emisiuni se folosesc cuvinte vulgare?, noteaza Mediafax.

Autoritatea de reglementare in audiovizual mai deruleaza in prezent inca o campanie impotriva violentei de pe TV. Campania de strangere de semnaturi pentru petitia online lansata de CNA sub titlul “Interesul public mai presus de gustul publicului” este in plina desfasurare si a atras pana acum zeci de mii de semnaturi.