- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Criza mai face o victima: Firma de consultanta in marketing Trout & Partners isi inchide portile

02 Nov, 17:34 • andra.gheorghe
Trout&Partners, companie specializata pe consultanta in marketing, si-a cerut insolventa pe 29 octombrie. Potrivit reprezentantilor firmei, decizia de a dizolva business-ul a venit ca urmare a "scaderii dramatice a numarului de clienti potentiali".
Criza mai face o victima: Firma de consultanta in marketing Trout & Partners isi inchide portile

Veniturile Trout & Partners Consulting s-au cifrat in 2009 la 87.000 euro, cu 67% mai mici fata de anul anterior, cand se ridicau la 263.000 euro.

„Intr-un mediu economic care sfideaza oricare dintre principiile pe care noi le recomandam clientilor, fara directie clara si fara consecventa, in care reducerea costurilor si ‘supravietuirea’ reprezinta noua mantra, numarul de clienti potentiali pentru Trout & Partners Consulting a scazut dramatic. De aceea am luat decizia de initia procedura insolventei”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adinel Tudor, unul dintre partenerii Trout&Partners.

Intrebat daca va urma un proces de reorganizare a companiei, Tudor a evitat un raspuns direct. „Cu siguranta activitatea unora dintre consultanti continua in domeniu, pentru ca know-how-ul si experienta nu pot fi sterse de contextul economic actual. Fiecare
dintre fostii parteneri decide pentru sine sub ce forma juridica va continua activitatea”.

Trout & Partners Consulting s-a lansat in Romania in 2005, ca parte a retelei internationale de consultanta de marketing Trout & Partners, fondata de specialistul international in marketing Jack Trout.

Update: 3 noiembrie, ora 13:22

Precizare Iulian Padurariu, co-foundator si managing director Trout & Partners Romania: Continuam business-ul pe plan local prin alte firme

Trout&Partners Consulting este doar unul dintre business-urile operate sub brandul Trout&Partners in Romania, a precizat pentru DailyBusiness.ro Iulian Padurariu, co-fondator si managing director al retelei de marketing Trout&Partners Romania. Potrivit acestuia, Trout&Partners Consulting, companie administrata de Adinel Tudor, si-a incetat activitatea dupa pierderea clientului principal, European Drinks.

„Firma la care face referire (n.r- Adinel Tudor) este una dintre cele
cateva firme sub care Trout&Partners opereaza in Romania si este singura la care acesta era administrator. Odata cu incetarea relatiei de business cu European Drinks a aparut logic ideea de a inchide aceasta firma, iar insolventa probabil ca este una din etapele catre inchidere”, a precizat Padurariu.

„Restul activitatii de consultanta pe care reteaua Trout&Partners o
presteaza in Romania nu are cu nimic de suferit odata cu inchiderea uneia dintre firme”, a declarat Iulian Padurariu.

Una dintre companiile operate in continuare de catre retea este
Trout&Partners Training, firma care a terminat anul 2009 cu venituri totale de circa 96.000 euro, potrivit datelor afisate pe site-ul Ministerului de Finante. Padurariu a spus ca mai exista si alte firme care reprezinta brandul retelei internationale pe plan local, insa nu a precizat care sunt acestea.

Potrivit managing directorului Trout&Partners Romania, compania isi
deruleaza in prezent activitatea conform planului de business. In plus,
Padurariu spune ca lucreaza si la extinderea retelei in alte tari din
regiune.

„De doi ani ma ocup din Viena de dezvoltarea retelei pe Europa Centrala si de Est, inclusiv cu deschiderea de birouri noi, cel mai recent fiind cel din Chisinau care se va deschide luni, 8 noiembrie”, a spus Iulian Padurariu.