- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Culcer explica de ce ramane pe post: Angajarile si concedierile nu intra in atributiile CA

08 Jul, 12:59 • Redactia DailyBusiness
Rodica Culcer a declarat pentru Mediafax ca desi a implinit varsta de pensionare, "angajarile si concedierile nu intra in atributiile CA".
Culcer explica de ce ramane pe post: Angajarile si concedierile nu intra in atributiile CA

Afirmatia vine ca replica la protestele starnite in randul unor membri ai CA al TVR fata de decizia conducerii televiziunii publice de a o pastra la sefia Stirilor TVR, desi a implinit varsta de pensionare.

Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV protesteaza, intr-o scrisoare deschisa, fata de decizia conducerii Televiziunii Romane de a o pastra ca angajat pe jurnalista Rodica Culcer, „desi atat varsta legala de pensionare, cat si limita contractului cu TVR au fost depasite”.

Totodata, reprezentantii TVR au declarat, miercuri, ca Rodica Culcer a fost reangajata, cu respectarea legislatiei in vigoare, pe un post de realizator, indeplinind, prin delegare, atributiile directorului Directiei Emisiuni Informative si Sport, pana la ocuparea prin concurs a acestui post, relateaza Mediafax.

In acelasi timp, Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, afirma recent ca Rodica Culcer nu are dreptul sa cumuleze pensia cu salariul, iar TVR a incalcat legea aproband solicitarea ei in acest sens.

Hossu a precizat ca Legea 329/2009 reglementeaza conditiile exercitarii cumulului pensiei din sistemul public de pensii si sistemele neintegrate sistemului public cu veniturile salariale, sau, dupa caz, asimilate salariilor, realizate din exercitarea unei activitati profesionale pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau pe baza actului de numire in functie, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare.

Rodica Culcer a depus miercuri o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea va fi reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.