Media & Advertising

Digi 24 a devenit post must-carry

05 Feb, 08:00 • Redactia DailyBusiness
Digi 24, televiziunea de stiri detinuta de compania de telecomunicatii RCS&RDS, a intrat pe lista televiziunilor “must-carry”.
Digi 24 a devenit post must-carry

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a stabilit lista televiziunilor  ce trebuie retransmise obligatoriu in 2014 de toti cablistii din Romania, printre posturile nou intrate in aceasta lista numarandu-se Digi24, Mynele TV si Trinitas TV.

Lista „must carry” se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH).

Potrivit reprezentantilor CNA, Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor (ARMA) a furnizat CNA audientele anuale la nivel national (rating% pe Whole Day, All + guests, pentru anul 2013).

Comparativ cu 2013, in acest an cablistii sunt obligati sa retransmita in plus urmatoarele televiziuni: Digi 24, Mynele TV, Trinitas TV, Speranta TV, Alfa Omega TV, Credo TV, Travel Mix.

Narcisa  Iorga, presedintele CNA,  a spus ca Digi 24 apare in lista desi nu a fost cunoscut public faptul ca audienta sa ar fi fost masurata de ARMA, potrivit Mediafax.

Prezent la sedinta CNA de marti, Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS, a spus ca audienta Digi 24 a fost masurata, dar nu a fost publicata masuratoarea.

Cifrele arata ca, la nivelul intregii tari, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, in anul 2013, postul de stiri a avut, in medie pe minut, un numar de aproximativ 23.000-25.000 de romani.

Astfel, Audienta Digi 24 este de aproape zece ori mai mica decat cel mai urmarit post de stiri, Antena 3, si de aproape patru ori mai mica decat Realitatea TV sau B1. De mentionat ca, spre deosebire de celelalte statii de stiri, Digi 24 se vede doar in retelele RCS si Digi DTH (satelit), adica aproximativ 60% din piata.