- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Emisiunea lui Tatulici despre Rosia Montana, analizata de CNA dupa doua saptamani

20 Feb, 16:27 • marian.rujoiu
Reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) vor dezbate, in sedinta de marti, emisiunea "Patrimoniul nimanui" despre subiectul Rosia Montana, emisiune difuzata pe 5 februarie, la Realitatea TV si moderata de Mihai Tatulici.
Emisiunea lui Tatulici despre Rosia Montana, analizata de CNA dupa doua saptamani

In urma difuzarii emisiunii, intr-un timp de aproximativ doua saptamani, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a primit un numar de 23 de reclamatii.

Prima dintre ele, formulata chiar inainte de difuzarea emisiunii, a fost cea facuta de reprezentantii Asociatiei Alburnus Maior, principalul motiv invocat fiind acela al „impartialitatii” postului Realitatea TV.

Printre nemultumirile prezente in scrisoarea Alburnus Maior s-a numarat aceea potrivit careia „realizatorii emisiunii nu au adresat o invitatie de participare unui reprezentant al Asociatiei, in conditiile in care actiunile in justitie promovate de asociatie impotriva Ministerului Culturii in vederea redobandirii statutului de protectie al Masivului Carnic de la Rosia Montana au avut un rol hotarator in ansamblul dezbaterilor si deciziilor administrative privind posibilitatea insasi de realizare a proiectului minier de la Rosia Montana”.

Tot atunci, reprezentantii Asociatiei au trimis o scrisoare catre Realitatea Media, respectiv in atentia lui Mihai Tatulici si a producatoarei Valentina Iancu, prin care puneau „sub semnul intrebarii” impartialitatea postului Realitatea TV, ca institutie de presa.

Pe de alta parte, au existat cazuri, precum difuzarea de catre Antena1 a imaginilor care il prezentau nud pe fostul premier Emil Boc, cand CNA a dezbatut si a luat o decizie in doar cateva zile, in sedinta urmatoare.