Media & Advertising

Gianina Corondan a dat TVR in judecata, dupa ce a fost concediata

11 Apr, 17:39 • Redactia DailyBusiness
Gianina Corondan, fosta vedeta a postului public de televiziune, s-a alaturat celorlalti fosti angajati ai TVR care contesta in instanta decizia prin care au fost concediati de la 1 februarie.
Gianina Corondan a dat TVR in judecata, dupa ce a fost concediata

Dosarul prin care Gianina Corondan a
dat in judecata Societatea Romana de Televiziune a fost inregistrat
la Tribunalul Bucuresti pe 8 aprilie.

Fosta vedeta a TVR a criticat modul in care a fost efectuata selectia. „Ma aflu pe lista de disponibilizati nu pentru ca nu am trecut testele, ci pentru ca nu m-am prezentat la selectie, in cunostinta de cauza”, a spus Gianina Corondan.

„Nicaieri in Europa selectarea de personal nu s-a facut de o maniera asa de primitiva, ca abordare si credibilitate. Concursul nu a filtrat nici pe departe creativitatea, talentul, priceperea si capacitatea de comunicare cu publicul – esentiale pentru un profesionist de televiziune”, a adaugat fosta prezentatoare a televiziunii publice. 

Ea da un exemplu de intrebare din testul grila, menit sa selecteze profesionistii din corpul editorial: „In ce an a fost infiintata televiziunea nationala?”.

Si alti fosti angajati ai TVR isi cauta
dreptatea in instanta
, contestand la randul lor decizia de
concediere.

Potrivit conducerii TVR, concedierea colectiva a fost necesara tocmai pentru reducerea cheltuielilor si plata datoriilor fiscale ale televiziunii publice, care se ridicau la 65 milioane de euro. Pe de alta parte, aproape 3 milioane de euro va trebui sa plateasca TVR pentru salariile compensatorii ale celor peste 600 de salariati concediati.

Pe 1 martie, Claudiu Saftoiu, presedinte si director general al Societatii Romane de Televiziune, anunta ca restructurarea TVR a luat sfarsit, iar pasul urmator va fi implementarea unei noi grile de programe. 

La finele lunii ianuarie,  pe pagina de intranet a TVR a fost publicata o lista cu 627 de salariati ai TVR care urmau  sa fie preavizati in vederea concedierii colective, potrivit site-ului Certitudinea.ro. Printre acestia se numarau nume cunoscute precum Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Visan, Irninis Miricioiu Radulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin si Tudor Calin Zarojanu.