- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

GSP TV intarzie sa apara in grila RCS&RDS

25 Jul, 13:19 • Redactia DailyBusiness
Conducerea RCS&RDS inca discuta reintroducerea GSP TV in grila de programe, cu toate ca reprezentantii Consiliului National al Audiovizului (CNA) au decis, la inceputul lunii, introducerea postului in pachetul de baza.
GSP TV intarzie sa apara in grila RCS&RDS

Astfel, RCS&RDS a devenit primul canal de sport liber la retransmisie de catre toti operatorii de cablu.
In urma doar cu o luna, pe fondul unor relatii tensionate intre RCS&RDS si Antena Group, operatorul de cablu a decis scoaterea GSP TV din grila de programe, aminteste evz.ro.

„Este o procedura pe care toti operatorii de cablu sunt obligati sa o urmeze. In cazul in care vom primi o sesizare oficiala din partea celor de la GSP TV, ca un anumit operator nu a respectat decizia CNA, vom dezbate problema in sedintele Consiliului si vom sanctiona operatorul de cablu respectiv. Amenda minima pe care o poate incasa este de 10.000 de lei, iar maximum pina la 200.000 de lei, aproape 50.000 de euro. Nu cred ca cei de la RCS&RDS se vor expune prin a nu introduce GSP TV in grila de programe. Nu se poate face recurs”, declara recent Rasvan Popescu, presedintele CNA.

GSP TV a intrat intre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din Romania trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu, conform principiului „must carry” prevazut in legislatia audiovizuala.

Societatea Camina Trust SRL, parte a trustului de presa Intact, care detine licenta audiovizuala pentru televiziunea sportiva GSP TV, a notificat Consiliul National al Audiovizualului ca GSP TV s-a declarat un post liber la retransmisie si nu mai percepe taxe de la cablistii in ale caror grile de programe se regaseste, dupa cum au spus reprezentantii Consiliului.