Media & Advertising

Niels Schnecker, noul sef al TVR?

10 Dec, 17:40 • Redactia DailyBusiness
Claudiu Saftoiu ar putea fi inlocuit la conducerea postului public de televiziune cu Niels Schnecker.
Niels Schnecker, noul sef al TVR?

„Dan
Voiculescu anunta ca s-a inteles cu Ponta si ca sef al TVR va fi
Niels Schnecker”, anunta avocatul Iulian Urban.

In urma cu un an, omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, a refuzat propunerea de a fi numit la conducerea Consiliul de Administratie al companiei CFR SA.

Intrebat daca numirea lui Schnecker face parte din procesul de selectie a managerilor privati la companii de stat, Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi a raspuns afirmativ.  

Insa, intr-o interventie telefonica la Antena 3, Schnecker a refuzat politicos oferta. 

“Este vorba de functia de presedinte al Consiliuliu de Administratie al CFR SA, o functie neexecutiva. Este o mare onoare pentru mine, este o incununare a reputatiei de consultatn financiar, ca specialist in domeniul de management strategic, pe care mi-am creat-o in Romania, si mi-ar face o mare placere sa intru in acest Consiliu de Administratie pentru ca, dupa parerea mea, CFR Infrastructura este cheia de bolta a problemelor din CFR. Este cea mai capusata, cea mai agresata, este cea care sufera cel mai mult prin faptul ca CFR Marfa a fost calcata in picioare de catre unii si altii care s-au gandit ca pot sa ia din ea tot. Ca atare ar fi o provocare care cred ca orice consultant in domeniul economic si-ar dori-o in orice zi”, declara Schnecker. 

“Acum doi ani Antena 3 mi-a facut o propunere de nerefuzat, aceea de a fi moderator si nu vreau sa renunt la aceasta cariera. Cu multa durere in suflet trebuie sa renunt la oferta (Ministerului Transporturilor n.r.)”, mai spunea omul de televiziune.