- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Noi numiri in Publicis Groupe pentru regiunea Europei Centrale si de Est

29 Jun, 16:06 • Redactia DailyBusiness
Publicis Groupe anunță noi numiri în echipa de management a grupului pentru regiunea Europei Centrale și de Est (ECE). Tomas Lauko a fost numit Chief Executive Officer ECE și îi va raporta direct lui Steve King, Chief Operating Officer, Publicis Groupe. Tomas va fi responsabil de supravegherea operațiunilor Publicis Groupe pe cele 15 piețe din regiunea ECE. În același timp, Maria Tudor, în prezent Chief Media Officer și Business Development Lead pentru ECE, a fost promovată în funcția de Chief Operating Officer pentru regiune, poziție din care va lucra îndeaproape cu Tomas Lauko.
Noi numiri in Publicis Groupe pentru regiunea Europei Centrale si de Est

Numirea lui Tomas ne întărește angajamentul față de Europa Centrală și de Est, o regiune dinamică, cu multiple oportunități și o ofertă unică de talente. Tomas are o înțelegere profundă a regiunii ECE, inclusiv a celor mai mari piețe pentru grup, Polonia și Rusia, precum și o experiență globală de business management”, a declarat Steve King, Chief Operating Officer, Publicis Groupe.

Anterior acestei numiri, Tomas Lauko a fost Chief Operating Officer, Publicis Groupe Europa de Nord și Centrală (ENC), fiind responsabil cu dezvoltarea ofertei competitive de produse din regiune și configurarea operațională pentru a stimula creșterea rezultatelor financiare. În acest timp, Tomas a avut un rol esențial în atragerea și reținerea de noi clienți în regiunea ENC, precum și în sprijinirea ambițiilor Publicis Groupe ENC, care s-au reflectat în rezultate pozitive la nivel de business.

Începându-și cariera la Société Générale din Republica Cehă, Tomas s-a mutat la Dentsu Aegis în calitate de consultant în comunicare și a promovat rapid. În 2009, Tomas și-a început călătoria cu Publicis Groupe la agenția media Zenith, unde a fost însărcinat cu dezvoltarea digitală și dezvoltarea business-ului în regiunea ECE, implementând parteneriate cu companii precum Facebook, Google, Adform sau Gemius, printre altele. La 29 de ani, a fost promovat în funcția de Director General al Zenith Republica Cehă, unde a fost responsabil cu transformarea digitală a agenției și ‘product leadership”.

La începutul anului 2014, Tomas a fost numit în funcția de Director General al Zenith Rusia, conducând agenția și clienții săi prin anii de recesiune a economiei rusești. La sfârșitul anului 2016, el a plecat la Paris pentru a prelua rolul de Global Client Lead pentru L”Oreal, înainte de a fi numit în funcția de Chief Operating Officer pentru Publicis Groupe ENC în 2019.

În calitate de Chief Operating Officer, Publicis Groupe ECE, Maria Tudor îi va raporta lui Tomas Lauko și va colabora îndeaproape cu el din birourile din București ale grupului. În noul său rol, ea va avea reponsabilitatea de a supraveghea operațiunile regionale ale Publicis Groupe ECE, strategia și implementarea acesteia, dezvoltarea business-ului și a produsului, parteneriatele și de a conduce unele dintre cele mai ample linii de operațiuni ale Publicis Groupe ECE, inclusiv mass-media și conținut.

Cu peste doua decenii de experiență în industria comunicării, Maria Tudor și-a început cariera ca inginer în informatică, înainte de a descoperi că pasiunea ei este comunicarea. Și-a început drumul în comunicare la Saatchi & Saatchi înainte de a lansa Zenith România în 2000. Ulterior, sub conducerea ei, Zenith a devenit cea mai bună agenție media din România.

Când Publicis Groupe a achiziționat Zenith România în 2013, Maria s-a transformat din antreprenor în membru al echipei internaționale Publicis Groupe. În acest timp, a îmbrățișat și susținut pe deplin modelul Power of One și a jucat un rol principal în dezvoltarea ofertelor media ale Grupului în întreaga regiune. De asemenea, a avut o contribuție esențială în atragerea de noi clienți importanți pentru echipa ECE și gestionarea cu succes a mai multor clienți-cheie din regiune.

O altă numire este cea a Paulei Sobieszek, care devine Business Development Director, Publicis Groupe ECE. Mișcarea vine după o carieră de 16 ani la Mindshare (WPP), unde Paula a fost treptat promovată de la Media Planner la Partener în business development. Paula va lucra din Varșovia, sub supravegherea Mariei Tudor și va coordona și gestiona proiectele de business development în întreaga regiune, va asigura conectivitatea cu practicile globale, va contribui la dezvoltarea și coordonarea produselor, va sprijini eficientizarea operațională și automatizarea și va consolida relația Publicis Groupe ECE cu furnizori globali și regionali.