- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

ProSiebenSat.1 achizitioneaza SBS Broadcasting, detinatorul Prima TV

27 Jun, 12:12 • Redactia DailyBusiness
ProSiebenSat.1 Media a facut publica intentia de a prelua SBS Broadcasting, detinatorul postului romanesc Prima TV, in schimbul sumei de 3,3 miliarde de euro.
ProSiebenSat.1 achizitioneaza SBS Broadcasting, detinatorul Prima TV

Achizitia trustului suedez SBS Broadcasting va duce la formarea celui de-al doilea jucator media important din Europa, ce va fi prezent in 13 tari si urmarit de 77 milioane de telespectatori, informeaza Bloomberg.

Decizia de a achizitiona SBS Broadcasting vine dupa ce in luna martie ProSiebenSat.1 Media a primit aprobarea actionarilor de a evalua aceasta preluare.

Tranzactia va avea loc la inceputul lunii iulie a acestui an. Grupul format va avea sediul la Munchen, Germania, si se va numi ProSiebenSat.1 Media, incluzand 24 de canale gratuite de televiziune, 24 de canale platite si 22 de posturi de radio.

In 2005, compania SBS Broadcasting a fost achizitionata in schimbul sumei de 1,9 miliarde de euro de catre firmele de investitii KKR si Permira.

Trustul SBS Broadcasting detine in Romania posturile de televiziune Prima TV si Kiss TV si posturile de radio FM si Magic FM.