- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Publicis, amendata cu 170.000 euro din cauză că nu a notificat preluarea Zenith

06 Jul, 09:32 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurenței a sancționat Publicis Groupe Holdings B.V. cu amendă în valoare de 766.255 lei (aproximativ 169.357 euro) pentru că nu a notificat preluarea SC Zenith Media Communications SRL.
Publicis, amendata cu 170.000 euro din cauză că nu a notificat preluarea Zenith

Orice operațiune de concentrare economică (fuziuni, achiziții), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depășește echivalentul în lei a 10.000.000 euro și când cel puțin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată autorității de concurență înainte de a fi pusă în aplicare.

În anul 2013, Publicis Groupe Holdings B.V. a achiziționat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL.

Deși erau îndeplinite criteriile de prag, operațiunea nu a fost notificată Consiliului Concurenței în termenul legal
Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată și de a obține autorizarea Consiliului Concurenței.

Astfel, cumparatorul nu poate lua decizii privind compania achiziționată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influența activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurență sa analizeze operațiunea din punct de vedere al legislației în domeniu.

Publicis Groupe Holdings B.V. desfășoară activități pe piața serviciilor de publicitate, respectiv: piața serviciilor de comunicare de marketing și piața comercializării de servicii de comunicare prin media.

Zenith Media Communications SRL activează pe piața comercializării de servicii de comunicare prin media.