- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Salariile vedetelor BBC ar putea scadea

14 Jun, 10:16 • Redactia DailyBusiness
Acuzata ca a contribuit la cresterea inflatiei salariale, televiziunea BBC ar putea reduce salariile jurnalistilor si prezentatorilor sai vedeta.
Salariile vedetelor BBC ar putea scadea

Televiziunea publica din Marea Britanie BBC a anuntat ca a inceput o procedura de reviziure a salariilor in urma careia ar putea reduce remunerarile acordate jurnalistilor vedeta, informeaza AFP.

Anul trecut, BBC a fost acuzat ca ofera salarii foarte mari angajatilor sai, asa cum procedeaza si concurenta. Spre exemplu, prezentatorul radio si TV Jonathan Ross a incheiat un contract in valoare de18 milioane de lire sterline (aproximativ 26,7 milioane de euro) pentru o perioada de trei. Un purtator de cuvant al BBC Trust considera ca este de inteles de ce oamenii sunt interesati de salariile anumitor staruri.

O ancheta ce va fi demarata la inceputul anului 2008 va implica ca BBC Trust, organismul care ofera informatii despre modul in care sunt cheltuite bugetele BBC, sa se asigure ca banii sunt investiti in scopul calitatii emisiunilor.

In ultimii ani, BBC a concediat 4.000 de angajati in cadrul unei campanii de reduceri de personal. BBC are ca principala sursa de finantare taxele radio-TV care ating o valoare aproximativa de 195 de euro pe an.