- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Sarbu vinde Media Pro Entertainment catre CME

28 Jul, 16:51 • Redactia DailyBusiness
Central European Media Enterprises (CME), grup media care controleaza 95% din Pro TV SA, a anuntat astazi semnarea unui acord prin care va prelua de la Media Pro, trust controlat de omul de afaceri Adrian Sarbu, toate operatiunile din zona de entertainment.
Sarbu vinde Media Pro Entertainment catre CME

Sarbu va primi de la CME – actionar minoritar in cadrul Media Pro, cu un pachet de circa 5% din actiuni – 10 milioane de dolari bani gheata, 2,2 milioane de actiuni in cadrul CME, si posibilitatea de a achizitiona alte 850.000 de actiuni CME la pretul de 21,75 $ actiunea.

Mai mult, CME se angajeaza sa preia datorii in valoare de 35,6 milioane dolari cumulate de MediaPro Entertainment (MPE) si sa-i acorde lui Sarbu un pachet minoritar de 8,7% din MPE.

Sarbu, noul CEO al CME

CME a mai anuntat ca Adrian Sarbu, in prezent presedintele si COO-ul grupului, a fost numit in functia de CEO al CME.

Adrian Sarbu este actionarul principal al grupului MediaPro cu 91,3%, in timp ce partenerul sau american CME are 8,7%.

Grupul de presa Media Pro, infiintat de Sarbu in 1990, dezvolta proiecte in publishing, radio, productie de cinema si televiziune, servicii de stiri si continut pentru new media, distributie de entertainment, media online, indoor media, cinematografe si educatie.

Media Pro Entertainment, parte a Media Pro, inglobeaza companii ca Media Pro Pictures, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro, Media Pro Studios, Media Pro Distribution sau Hollywood Multiplex.