Media & Advertising

Televiziunea lui Berlusconi s-a lansat oficial in Romania

06 Apr, 14:40 • Redactia DailyBusiness
Televiziunea Mediaset Italia, parte a grupului Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, a fost lansata oficial in Romania, vineri seara, in cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti, la care a fost prezentata strategia companiei de media italiene pe piata audiovizualului romanesc.
Televiziunea lui Berlusconi s-a lansat oficial in Romania

Mediaset Italia reuneste cele mai importante programe difuzate de trei dintre televiziunile principale ale grupului lui Silvio Berlusconi – Canale 5, Italia 1 si Rete 4 -, care emit in prezent in Italia.

Astfel, programul televiziunii Mediaset Italia cuprinde: divertisment (31,4%), stiri mondene (soft news) (26,2%), stiri (hard news) (4,5%), programe de tip drama (23,3%), telenovele (7,3%), programe culturale (2,7%) si programe de colectie (2,9%), potrivit Mediafax.

In octombrie anul trecut, Berlusconi a fost condamnat la patru ani de inchisoare si trei ani de suspendare a dreptului de a detine functii publice, intr-un caz de frauda fiscala privind activitatile trustului Mediaset.

Frauda fiscala se refera la achizitia de catre grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducand cotele de plata a impozitelor in Italia, folosindu-se in acest sens de societati offshore.

Avocatii magnatului media urmau sa inainteze recurs la decizia de condamnare.