- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Vintu, condamnat la inchisoare pentru ca l-a santajat pe Ghita

03 Feb, 11:10 • Redactia DailyBusiness
Fostul proprietar al Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vintu, a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru santajarea lui Sebastian Ghita, fostul manager al televiziunii,  potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1, citata de Mediafax.
Vintu, condamnat la inchisoare pentru ca l-a santajat pe Ghita

Decizia poate fi contestata la Tribunalul Capitalei.

De asemenea, in acelasi dosar, a fost condamnat si Ion Ilie Cezar, reprezentantul lui Vintu in consiliul de administratie al Realitatea TV, acesta primind o pedeapsa de 5 luni, cu executare.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in mai 2011, in judecata, in stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit acuzarii, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro.

Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, relateaza Mediafax.

Pe aceeasi tema puteti citi si:
Vintu, neinteresat de Realitatea: Are managerul pe care si l-a dorit
Copiii lui Vintu: Realitatea a adus tatalui nostru numai probleme
Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile