- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Apple ia masuri pentru un control mai strict al magazinului de aplicatii

01 Feb, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Compania le-a spus unor dezvoltatori de aplicatii, printre care se numara si Sony, ca nu mai pot vinde continut, cum este si e-book-ul, prin intermediul magazinului de aplicatii, potrivit The Telegraph.
Apple ia masuri pentru un control mai strict al magazinului de aplicatii

Astfel, Apple a respins aplicatia Sony pentru iPhone, care ar fi permis cumpararea si citirea de carti electronice achizitionate prin intermediul Sony Reader Store.

Masura ar putea afecta companii cum este si Amazon.com, care concureaza cu iPad-ul si ofera aplicatii gratuite pentru ca aceia care cumpara carti electronice sa le poata citi si pe alte dispozitive. O persoana care are un iPad poate, de exemplu, poate sa citeasca o carte cumparata de pe Amazon.com fara sa fie obligat sa isi cumpere si un cititor de carti electronice Kindle. Lucrul acesta s-ar putea schimba, comenteaza sursa citata.

„Asta este exact inversul a ceea ce vrem noi sa aducem pe piata: acealsi continut pe cat mai multe dispozitive, nu cate un dispozitiv pentru un singur magazin”, a comentat presedintele diviziei digitale din cadrul Sony, Steve Haber.