New Media

Cum a oferit Facebook la liber datele a 6 milioane de utilizatori

22 Jun, 17:12 • Redactia DailyBusiness
Facebook a expus accidental numerele de telefon si adresele de e-mail ale unui numar de 6 milioane de utilizatori ai retelei de socializare, informatiile putand fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, a anuntat vineri compania.
Cum a oferit Facebook la liber datele a 6 milioane de utilizatori

Facebook a spus ca scurgerile de informatii au inceput in 2012 din cauza unei probleme tehnice aparute in uriasa sa arhiva de contacte, care contine informatii personale colectate de la cei 1,1 miliarde de utilizatori pe care reteaua de socializare ii are la nivel mondial. Utilizatorii Facebook care descarcau date de contact despre persoanele pe care le aveau in lista lor de prieteni primeau si informatii aditionale, la care nu ar fi trebuit sa aiba acces, relateaza Mediafax.

Echipa de securitate a Facebook a fost alertata cu privire la aceasta problema saptamana trecuta si a rezolvat-o in 24 de ore. Facebook nu a facut publica aceasta informatie pana vineri dupa-amiaza, cand a postat un mesaj explicativ pe blogul sau oficial.

Marile grupuri de Internet s-au confruntat in ultima perioada cu neincrederea utilizatorilor, dupa dezvaluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), potrivit carora acestea au furnizat date personale in cadrul programului de spionaj PRISM.

Citeste si Facebook, dependenta secolului XXI. Care sunt dezavantajele lumii virtuale