- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cum „pacalesc” Google si Twitter cenzura online din Egipt

01 Feb, 13:28 • Redactia DailyBusiness
Google si Twitter au lansat un serviciu care "pacaleste" interdictia instaurata in Egipt de a folosi serviciile de Internet. Serviciul "speak-to-tweet" permite protestatarilor sa sune la numere de telefon internationale si sa lase mesaje vocale care, ulterior, vor fi postate pe Twitter.
Cum pacalesc Google si Twitter cenzura online din Egipt

Serviciul, care este deja functional, preia inregistrarile vocale ale apelantilor pe care apoi le plaseaza pe un canal special de unde pot fi ascultate. Utilizatorii le pot asculta, de asemenea, apeland la numerele internationale +16504194196 , +390662207294 si +97316199855, scrie BBC News.

Mesajele sunt postate pe Twitter aproape imediat dupa apelurile vocale.

Oficialii Google au declarat ca au lucrat „umar la umar” cu reprezentanti ai Twitter pentru a lansa serviciul in weekend-ul trecut.

„Ca multi alti oameni suntem interesati de ce se intampla in Egipt si am vrut sa ne implicam pentru a ii ajuta pe cei de acolo sa se exprime”, au declarat reprezentantii Twitter.

Toti operatorii telecom si de Internet majori din Egipt au trebuit sa intrerupa conexiunile la Internet. Ultimul provider major care inca mai oferea acces broadband, Noor Group, si-a intrerupt activitatile luni, spun surse internationale.

In prezent, Internetul mai poate fi accesat in Egipt prin cativa furnizori de dial-up, scrie presa internationala.

Citeste si: Cum decuplezi de la Internet o tara intreaga. Cazul Egipt, fara precedent in istorie.