New Media

Cutremurul din Nepal: Cum contribuie Google la gasirea oamenilor disparuti in seism

27 Apr, 10:30 • Redactia DailyBusiness
Grupul american Google contribuie la gasirea persoanelor disparute in urma devastatorului seism care a avut loc in Nepal, sambata, prin intermediul serviciului online Person Finder, informeaza time.com.
Cutremurul din Nepal: Cum contribuie Google la gasirea oamenilor disparuti in seism

Acest serviciu online creat de Google permite supravietuitorilor seismului din Nepal si avalansei de pe muntele Everest sa intre in legatura cu rudele lor care sunt ingrijorate din cauza faptului ca nu mai aveau vesti de la ei.

Peste 3.200 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremului de 7,8 grade de sambata dimineata care a produs numeroase pagube in Kathmandu, capitala Nepalului. Un numar de 17 alpinisti, intre care un manager Google, au fost ucisi de avalansa de pe Muntele Everest. Pagube consistente au fost inregistrate si in India, Bangladesh si Tibet.

Person Finder, o baza de date online, completata cu informatii ce provin de la utilizatori din lumea intreaga, a fost creata cu scopul de a contribui la gasirea persoanelor disparute in urma unor catastrofe naturale. Serviciul a fost lansat in urma devastatorului seism care a avut loc in Haiti in 2010.

Acest serviciu online are un design simplu si doua functii de baza: „I’m looking for someone” („Caut pe cineva”) si „I have information about someone” („Am informatii despre cineva”).

Fotografii si conturile de pe retelele de socializare ale persoanelor disparute pot fi publicate pe acest serviciu online, ca si detalii despre aspectul fizic al acestora, noteaza Mediafax.