New Media

De ce isi modifica Google politica de confidentialitate

01 Feb, 11:22 • Redactia DailyBusiness
Google a fost de acord sa-i informeze mai bine pe utilizatorii motorului sau de cautare cu privire la modul in care sunt intrebuintate informatiile lor cu caracter personal, in urma unei investigatii derulate de organismul britanic pentru reglementarea protectiei datelor, Information Commissioner's Office (ICO).
De ce isi modifica Google politica de confidentialitate

Investigatia derulata de ICO a ajuns la concluzia ca politica de confidentialitate a Google este prea vaga. Pornind de aici, ICO a solicitat Google sa reglementeze aceasta situatie pana la data de 30 iunie si sa continue eforturile de transparentizare a modului in care sunt folosite informatiile cu caracter personal ale utilizatorilor in urmatorii doi ani.

Aceasta investigatie a avut drept obiect politica de confidentialitate implementata de Google in martie 2012, ce a fost rezultata din imbinarea a aproximativ 70 de politici de confidentialitate existente si canalizeaza informatiile adunate de la utilizatorii diferitelor servicii oferite de Google, fie ca este vorba de YouTube, Gmail sau de reteaua de socializare Google+.

Organisme similare din Spania si din Franta au amendat Google cu 900.000 de euro si respectiv cu 150.000 de euro din acelasi motiv al lipsei de transparenta — amenzi infime pentru un colos financiar de talia Google, companie care inregistra in 2013 un venit anual de 55,52 de miliarde de dolari, relateaza Agerpres.