- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Distribuitorul de filme Netflix va produce seriale pe care le va distribui online (VIDEO)

17 Mar, 14:10 • stefan.neacsu
Netflix, cea mai mare firma de inchirieri video din SUA, vrea sa ia o bucata cat mai mare din vizionarea de filme online. Oficialii companiei au anuntat ca - in afara de filme - vor sa distribuie seriale productie proprie.
Distribuitorul de filme Netflix va produce seriale pe care le va distribui online (VIDEO)

Netflix a anuntat ca va produce un serial in care va juca actorul Kevin Spacey (cunoscut din „American Beauty”) si regizat de David Fincher (regizor al recentului film „Reteaua Sociala”).

Mutarea Netflix vine la o saptamana dupa ce casa de productie Warner Bros a anuntat ca vrea sa distribuie filme prin reteaua sociala Facebook.com. Warner Bros este unul dintre principalii furnizori de filme ai Netflix, iar anuntul fratilor Warner a fost primit ca un soc de actionarii Netflix, titlurile companiei pierzand 6% la bursa new-yorkeza.

[dbvideo=601]

Concret, filmele vor fi disponibile pe site-ul retelei sociale, iar Facebook va avea o parte din incasari. In aceasta faza a proiectului, utilizatorul poate cumpara filmul pentru 30 de credite Facebook (3 dolari) si va putea viziona filmul in 48 de ore de la achizitie. Cel putin acesta este pretul pus de Warner Bros pentru filmul „The Dark Knight”, care este filmul pilot pentru acest proiect.

Intelegerea dintre Warner Bros si cea mai mare retea sociala ar urma sa scoata Netflix din online, asa cum Netflix a reusit sa-si transforme competitorul Blockbuster intr-o firma irelevanta in online.

Pentru aprofundarea subiectului, puteti citi aici o comparatie intre Netflix si Blocbuster.

Mai multe detalii despre conflictul dintre Netflix si Blockbuster puteti citi aici.

Intr-un comunicat al warner Bros, presedintele companiei Thomas Gewecke spunea ca „Facebook a devenit o destinatie zilnica pentru sute de milioane de oameni. Daca filmele noastre vor fi disponibile pe Facebook, consumatorii vor avea la dispozitie o metoda usoara de a ne vedea filmele”.

In afara de a avea o reactie consistenta la miscarile de trupe ale concurentei, decizia conducerii Netflix se bazeaza si pe ideea de a diversifica afacerea, o decizie necesara intr-o perioada mai sensibila economic. De asemenea, potrivit unor surse din Netflix citate de Wall Street Journal, compania intentioneaza sa mai reduca din cheltuielile cu achizitia de seriale, producand astfel propriile seriale in dauna caselor de filme de la Hollywood.

Potrivit Wall Street Journal, serialul se va numi „House of Cards”, iar primul sezon va costa 100 milioane dolari si va avea 26 de episoade.