- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Ebay pregateste contraofensiva impotriva Apple si Google

09 Feb, 17:18 • Redactia DailyBusiness
Compania Ebay, detinatoarea celui mai mare portal de licitatii din lume, pregateste o strategie de extindere a business-ului in urmatorii 3 ani, bazandu-se in mod special pe servicul de plata online PayPal, in intentia de a concura cu Apple si Google, care investesc la randul lor in astfel de sisteme, relateaza presa internationala.
Ebay pregateste contraofensiva impotriva Apple si Google

„In urmatorii cinci ani, zona serviciilor de plata va prezenta oportunitati pentru dezvoltare”, a declarat Dana Stalder, fost director in cadrul diviziei PayPal.

Strategia celor de la Ebay este condusa de Scott Thompson, fost director in cadrul companiei Visa care s-a alaturat echipei PayPal in anul 2005. Acesta vrea ca serviciul de plata online sa nu aiba aceeasi soarta ca site-ul de comert online eBay, care si-a pierdut pozitia de lider, fiind detronat de Amazon.com.

Cu toate acestea, Apple si Google au un avantaj in fata Ebay prin faptul ca pot integra sistemele de plata direct in interfata telefoanelor mobile, in timp ce pentru folosirea PayPal utilizatorul trebuie sa descarce mai intai aplicatia, potrivit sursei mentionate.