- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Facebook a depasit Hi5 in Romania, ca numar al vizitatorilor unici

09 Jul, 16:15 • Redactia DailyBusiness
Facebook a depasit Hi5 in Romania in luna mai, cumuland un numar de circa 4,2 milioane vizitatori unici in timp ce Hi5 a atras 3,5 milioane. Datele provin din aplicatia DoubleClick Ad Planner al Google si iau in calcul cookie-urile (fisiere text aflate pe calculatorul utilizatorului, prin care un server identifica vizitatorii - n.r.), precum si rata de stergere a acestora.
Facebook a depasit Hi5 in Romania, ca numar al vizitatorilor unici

Analiza datelor a fost realizata de Dragos Cerbu, de la departamentul Research al companiei new media F5 Webcorp din cadrul trustului Realitatea-Catavencu. Informatii detaliate puteti citi pe blogul personal al lui Dragos Stanca.

In aprilie, DoubleClick Ad Planner afisase trafic similar in Romania pentru cele doua retele sociale.
[img=759]Sursa foto: DStanca.ro[/img]
Hi5.com ramane insa lider in clasamentul paginilor vizualizate, conform datelor DoubleClick. Astfel, reteaua sociala a generat in Romania in luna mai 1,1 mld. afisari, in timp ce Facebook 800 milioane.

Conform SATI, audienta retelelor sociale se imparte in mod aproape egal pe sexe – 50,7% barbati, 49,2% femei. Cei mai multi vizitatori, 40,4%, au intre 14 si 24 de ani.

DoubleClick AdPlanner mai arata ca, in luna mai, 42% dintre vizitatorii Facebook (1,3 milioane useri) au vizitat si HI5.