- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google aniverseaza 13 ani de existenta

27 Sep, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Motorul de cautare Google sarbatoreste marti, printr-un logo special, 13 ani de la lansare.
Google aniverseaza 13 ani de existenta

Infiintat in 1998, la initiativa a doi studenti de la Universitatea Stanford (SUA), Larry Page si Sergey Brin, Google a devenit azi cel mai accesat motor de cautare si un business de miliarde de dolari.

Prin inventia lor, Larry Page si Sergey Brin aveau sa schimbe pentru totdeauna fata Internetului.

Compania americana are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. La sfarsitul anului trecut, Google si-a deschis un birou si in Romania.

Pentru a marca cea de-a 13-a aniversare, Google a postat pe pagina sa de start o fotografie care prezinta elementele clasice intalnite in cadrul unei petreceri, respectiv un tort cu 13 lumanari asezat pe o masa, iar literele care compun cuvantul „Google” au deasupra lor cate un coif colorat.

Alegerea zilei de 27 septembrie ca data aniversara pentru Google pare mai degraba o comoditate, nefiind data reala la care compania a fost infiintata.

Google a sarbatorit pe 7 septembrie, data la care societatea a fost infiintata, aniversarea sa, pana in anul 2005.

In 2005, Google a decis sa schimbe data aniversara pentru 27 septembrie, pentru a o face sa coincida cu data la care s-a anuntat un numar record de pagini pe care acest motor de cautare il are indexat.