- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google curteaza \”parintele\” Farmville pentru a se extinde pe segmentul jocurilor online

12 Jul, 11:36 • Redactia DailyBusiness
Google ar fi investit 100 de milioane de dolari in compania Zynga, care a dezvoltat popularele jocuri Mafia Wars si FarmVille, potrivit unor informatii aparute pe TechCrunch, preluate de presa internationala. Daca se confirma, initiativa demonstreaza ca Google cauta sa isi extinda prezenta pe o piata estimata la 5 miliarde de dolari.
Google curteaza \parintele\ Farmville pentru a se extinde pe segmentul jocurilor online

Zynga si cei 237 de milioane de jucatori activi lunar ai sai reprezinta o „felie” importanta a pietei jocurilor online de pe site-urile de socializare. TechCrunch scrie ca Google vrea sa intre pe aceasta piata prin lansarea propriei platfome, care ar putea face parte din proiectul retelei de socializare „Google Me”, despre care au aparut zvonuri in presa.

Niciuna dintre cele doua companii nu au confirmat investitia, dar potrivit sursei citatate, propunerea ar fi venit direct din partea Google, si nu a fondului de investitii al companiei.

Se pare ca Zynga va servi drept suport pentru intreaga platforma pe care Google vrea sa o dezvolte.

In primele sase luni ale anului, Zynga a avut venituri de 350 de milioane de dolari, iar pentru 2011 se estimeaza ca afacerile sale vor ajunge la 1 miliard de dolari.