- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google si-a schimbat logoul. Vezi pe cine omagiaza

31 Aug, 10:28 • Redactia DailyBusiness
Google si-a schimbat, vineri, logoul pentru a o omagia pe Maria Montessori, un medic si pedagog italian, de la a carei nastere se implinesc 142 de ani.
Google si-a schimbat logoul. Vezi pe cine omagiaza

Logoul prezinta cateva simboluri populare in metoda de educare Montessori traditional, precum puzzle-uri si alte obiecte cu care se joaca copiii.

care a creat o metoda speciala de educare a copiilor foarte tineri, Metoda Montessori, infiintand peste tot in lume la scoli care aplicau metoda sa (Scoli Montessori).

Maria Montessori s-a nascut la 31 august 1870 in Ancona, Italia si a studiat medicina la Universitatea din Roma. A fost una din primele femei care au absolvit facultatea de medicina in Italia si una din primele femei medic care au practicat medicina cu succes, conform [url= http://ro.wikipedia.org/wiki/Maria_Montessori]Wikipedia[/url].

A inceput sa aplice multe din ideile sale personale despre educarea copiilor foarte tineri, cu varste cuprinse intre un an si cinci ani, pe cand s-a ocupat de copii cu deficiente mentale.

Si-a perfectionat ideile si aplicarea acestora in practica incepand cu 1907, de cand a fost numita la conducerea unui grup de crese si gradinite dintr-o zona foarte saraca a orasului Roma. Acolo a inceput sa aplice consecvent ideile sale educationale, care se concretizasera intre timp intr-o adevarata metoda educationala, metoda Montessori.

Mult mai tarziu, cand metoda sa educationala a devenit larg cunoscuta in Italia, Europa si in intreaga lume, generand zeci si zeci de scoli Montessori, Maria Montessori a calatorit foarte mult, supervizand sistemul scolilor Montessori, scriind si tinand conferinte.

Montessori si-a concentrat atentia si metodele educationale si asupra copiilor retardati mintal din nastere.

Montessori a murit pe 6 mai 1952, la varsta de 81 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale, in Olanda.