New Media

In cinci ani convorbirile pe telefonul mobil se vor purta prin holograme

26 Dec, 17:02 • Redactia DailyBusiness
Telefoanele mobile vor deveni pana in 2015 suficient de avansate pentru a proiecta o imagine tridimensionala a persoanei care suna, in timp ce laptopurile ar putea fi alimentate prin energie cinetica, potrivit unor estimari ale cercetatorilor grupului IBM, citate de Bloomberg.
In cinci ani convorbirile pe telefonul mobil se vor purta prin holograme

Predictiile fac parte din traditia anuala a grupului american, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere. IBM isi consulta la sfarsit de an cei 3.000 de cercetatori pentru a identifica cinci idei cu cele mai mari sanse de a deveni realitate in urmatorii cinci ani, relateaza Mediafax.

Convorbirile holografice proiectate de telefonul mobil conduc topul anul acesta.

Predictiile specialistilor IBM includ si baterii care se incarca in contact cu aerul, programe IT care pot informa exact unde si cand se vor produce ambuteiaje rutiere, generarea de informatii despre mediu prin intermediul unor senzori din smarphone-uri si masini sau alimentarea oraselor cu energie obtinuta din caldura degajata de serverele de date.

„Acestea sunt toate obiective indraznete, ceea ce este bine. Intr-o perioada dominata de pesimism, o doza mica de optimism tehnologic nu este rea”, a afirmat Paul Saffo, director operational al diviziei de prognoza la compania de consultanta Discern din San Francisco.

IBM a investit 5,8 miliarde de dolari in cercetare anul trecut, 6,1% din venituri. Chiar daca in scadere de la circa 10% in anii ’90, IBM cheltuieste mai mult pentru cercetare decat rivalii din IT, ca Hewlett-Packard, cu 2,4%.