- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

J.P. Morgan vrea actiuni la Twitter

28 Feb, 12:19 • Redactia DailyBusiness
Fondul american de investitii J.P. Morgan este in negocieri pentru preluarea unui pachet minortar de actiuni la serviciul de microblogging Twitter, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discutiilor.
J.P. Morgan vrea actiuni la Twitter

Potrivit surselor, JP Morgan intentioneaza sa cumpere un pachet de 10% din actiunile Twitter pentru 450 de milioane de dolari. Investitia, care evalueaza Twitter la peste 4 miliarde de dolari, va fi realizata dintr-un nou fond special al J.P. Morgan, destinat investitiilor in sectorul digital.

Pe langa discutile cu Twitter, J.P. Morgan ar putea fi interesat si de dezvoltatorul de jocuri Zynga, care planuieste sa stranga aproape 500 de milioane de dolari de la investitori.

Twitter este cel mai popular serviciu de microblogging din lume, cu peste 200 de milioane de utilizatori inregistrati. Compania se asteapta sa genereze venituri de 150 de milioane de dolari in acest an, in principal din publicitate.

Facebook si Google au fost interesate, de-a lungul timpului, sa achizitioneze Twitter, insa compania nu este interesata de o potentiala achizitie.

Potrivit lui Paul Vigna, editor la Wall Street Journal, aceasta investitie a JP Morgan este o dovada a faptului ca in piata exista bani si dorinta de a investi masiv. In clipul de mai jos, el comenteaza mai intai evolutia pretului petrolului, iar afirmatia sa pe aceasta tema incepe de la 1:05. De asemenea, el mai atrage atentia asupra faptului ca, in utlima vreme, s-au inmultit stirile referitoare la fuziuni si achizitii.
[dbvideo=569]