New Media

Netopia: Platile online cu cardul au depasit 200 mil. euro in 2011

11 Jan, 17:09 • Redactia DailyBusiness
Piata de plati online cu cardul a cunoscut anul trecut o crestere cu 60% a numarului de tranzactii fata de 2010, iar volumul total al cumparaturilor pe Internet a depasit 200 de milioane de euro in 2011, potrivit reprezentantilor Netopia mobilPay.
Netopia: Platile online cu cardul au depasit 200 mil. euro in 2011

In ceea ce priveste discrepanta intre estimarea lor si estimarea de 159 milioane de euro emisa in aceeasi zi de ePayment, reprezentantii Netopia au declarat pentru DailyBusiness.ro ca aceast decalaj apare intrucat ePayment/Romcard nu a luat in calcul si tranzactiile efectuate de mobilPay si alti procesatori.

mobilPay a procesat anul trecut 1,4 milioane de tranzactii in valoare totala de 40 de milioane de euro. Valoarea medie a unei tranzactii s-a ridicat la aproximativ 29 de euro. In acelasi interval, concurentii de la ePayment au procesat 2 milioane de tranzactii, potrivit datelor Netopia.

Cota de piata a Netopia se ridica in acest moment la aproximativ 40%, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul precedent, iar compania tinteste pentru acest an pozitia de lider pe aceasta piata, potrivit CEO-ului Antonio Eram. Cota mentionata este exprimata in functie de volumul platilor.

Numarul total al tranzactiilor cu cardul s-a ridicat in 2011 la 3,8 milioane, in crestere cu 1,4 milioane fata de 2010.

De asemenea, s-au inregistrat in medie 4,5 tranzactii pe fiecare card folosit la cumparaturi online. Astfel, numarul celor care cumpara online din Romania este estimate la circa 850.000.

[b]Site-urile de reduceri au impins piata[/b]

“Cresterea de anul trecut s-a bazat foarte mult pe aparitia site-urilor de reduceri. Numai pe aceste site-uri s-au efectuat circa 800 de mii de tranzactii iar in total vorbim de aproape 15 milioane de euro cheltuiti de romani pe cupoane online de reduceri”, a declarat Antonio Eram, CEO-ul companiei.

Cresteri importante de peste 15% s-au inregistrat si in turism, plata utilitati si servicii IT, mai apreciaza Eram.
Netopia mobilPay a atras in 2011 circa 1.000 de comercianti, printre care companii mari precum Vodafone, Vola, eMag, Altex sau Kuponiada. 

Platforma Netopia mobilPay reuneste toate modalitatile de plata de care un comerciant online are nevoie pentru monetizarea produselor sau serviciilor: plata prin card, prin SMS, prin apel voce sau cash la automate de plati. 

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.