- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Raport: Peste jumatate din reclamele de pe smartphone-uri merg catre Apple. Android vine puternic din spate

23 Aug, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Mai mult de jumatate din reclamele servite pe smartphone-uri sunt plasate pe sistemul de operare Apple, in special pe iPhone, conform unui studiu Millennial Media, insa Android castiga teren rapid.
Raport: Peste jumatate din reclamele de pe smartphone-uri merg catre Apple. Android vine puternic din spate

In raportul companiei de media se subliniaza ca Apple detine 55% din reclamele pe smartphone-uri, urmat de Android cu 19% si Research in Motion cu 16% si Windows Mobile cu doar 4%.

Android a devenit al doilea cel mai mare sistem de operare pe platforma Millennial pentru prima oara de cand compania a inceput sa raporteze aceste cifre, in urma cu un an.

„Faptul ca din ce in ce mai multe device-uri sunt lansate de din ce in ce mai multi producatori, precum si faptul ca dezvoltatorii aleg sa se extinda pe din ce in ce mai multe platforme, continua sa ne arate ca acolo unde se pot face bani, acolo vor merge si dezvoltatorii. Or, aproape 100% dintre dezvoltatori suporta sistemul de operare al Apple si 75% pe cel al Android”, spune Steve McCord, head of product development la Millennial.

Millennial Media este in prezent cea mai mare retea independenta de advertising pe mobile din lume. Reteaua ar putea insa sa se vanda in curand catre RIM.