New Media

SAP: 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile pentru afaceri. Pe plan international, gradul e de peste 60%

28 May, 16:48 • Redactia DailyBusiness
Circa 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile de business specifice industriei in care activeaza, potrivit SAP Romania, subidiara locala a SAP SE (NYSE: SAP), jucator pe piata de solutii software de business si tehnologie la nivel mondial.
SAP: 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile pentru afaceri. Pe plan international, gradul e de peste 60%

Pe plan international, gradul de utilizare pe plan international este de peste 60%, potrivit unui studiu al companiei de consultanta IDG Research Services. 

In Romania, gradul de utilizare este asteptat sa creasca in perioada imediat urmatoare, insa una dintre problemele cu care se confrunta companiile locale este gradul redus de informare pentru dezvoltarea unei strategii bine definite pe zona de mobilitate la nivelul intregii organizatii.

In ceea ce priveste liniile de business, mai mult de jumatate dintre companiile internationale chestionate de IDG au deja implementate aplicatii mobile dedicate unui departament, fie ca este vorba de servicii financiare, resurse umane sau vanzari. In plus, un procent similar are acces la solutii analitice si alerte pentru indicatorii de performanta, direct de pe dispozitivul mobil. Companiile utilizeaza tehnologia mobila nu doar pentru a diminua timpul necesar derularii proceselor de business, ci si pentru a obtine informatii accesibile, precise si actualizate, cu scopul de a sustine angajatii, partenerii si clientii in luarea celor mai bune decizii.

Cu toate acestea, doar 20% dintre companiile analizate de IDG au definita o strategie unitara la nivelul intregii organizatii pe zona solutiilor de mobilitate, restul companiilor adoptand doar punctual aplicatii mobile de business. Mai mult, lipsa unei strategii la nivelul intregii organizatii se datoreaza si neincrederii manifestate de executivi, peste 60% dintre acestia declarandu-se nesiguri de succesul investitiilor mobile sau al modului in care solutiile de mobilitate influenteaza pozitiv desfasurarea afacerilor. 

„Companiile locale au inceput sa implementeze solutii punctuale, pe anumite zone de business, fara a dezvolta insa o strategie unitara pe zona solutiilor de mobilitate la nivelul intregii organizatii. Aceasta situatie se datoreaza in special gradului redus de informare asupra modului in care aplicatiile mobile au un impact major asupra tuturor liniilor de business din cadrul unei companii”, a declarat Valentin Tomsa (foto), director general SAP Romania.

Pentru a sustine companiile de pe plan local care doresc sa afle mai multe informatii despre cum pot solutiile mobile de business sa le ajute in generarea de inovatie si transformarea afacerilor, SAP Romania a lansat Mobile Apps Catalog, in care sunt prezentate cele mai utilizate aplicatii mobile, precum si principalele avantaje ce decurg din utilizarea acestora. Catalogul este disponibil si in format digital, putand fi accesat si descarcat gratuit de la adresa www.business-mobile.solutions/. 

„Din intalnirile cu clientii locali am inteles ca este nevoie de un astfel de ghid complet, prin care companiile sa descopere avantajele utilizarii solutiilor mobile, dar mai ales modul in care utilizarea acestora transforma activitatile departamentelor si ofera nivelului executiv o viziune unitara asupra a tot ceea ce inseamna procese interne. La fel de important de stiut este si faptul ca nu exista o „reteta” universala care se aplica oricarei companii dintr-un anumit domeniu, ci fiecare organizatie trebuie gestionata in mod individual din punct de vedere al solutiilor mobile necesare”, a mai precizat Valentin Tomsa.