- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Sondaj: Ce companii romanesti sunt pe Twitter si ce fac acolo

15 Apr, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Cele mai multe companii din Romania prezente pe Twitter sunt din domeniul media (10%), iar anuntarea noutatilor proprii este cea mai utilizata functie pe reteaua de socializare, de catre companii, potrivit unui sondaj realizat de Cristian Manafu, social media strategist.
Sondaj: Ce companii romanesti sunt pe Twitter si ce fac acolo

Sondajul, denumit RoTwitter Survey, a fost realizat in luna februarie pe un esantion de 786 de utilizatori Twitter.

Dupa societatile din media, cele mai numeroase pe Twitter sunt ONG-urile (7%), urmate de companii din domeniile e-commerce si IT (6%).

4% dintre companiile de pe Twitter sunt din domeniile turism, publishing online si advertising, potrivit sondajului mentionat.
[img=650][/img]
Companiile de pe Twitter utilizeaza cel mai mult reteaua de socializare pentru a anunta noutatile proprii (84%), pentru a interactiona si primi feedback de la clienti (76%) sau pentru a anunta promotii si oferte speciale (55%).

Doar 4% folosesc reteaua de socializare pentru a afla detalii despre activitatea concurentilor.

Cele mai multe companii, 64%, au inceput sa utilizeze Twitter din 2009. De la inceputul acestui an s-au inscris pe reteaua de socializare 19% din companii.

Firmele din Romania au inceput sa utilizeze Twitter din 2007, an in care s-au inscris 4% din numarul total de societati din prezent. Ponderea a fost mai mare in 2008, de 13% din numarul actual.

Potrivit sondajului, cei mai multi utilizatori individuali din reteaua Twitter sunt barbati (66%). De asemenea, cei mai multi utilizatori (41%) au varsta cuprinsa intre 23 -30 de ani.