New Media

Twitter apeleaza la o firma de head-hunter pentru gasirea unui nou director general

12 Jun, 11:20 • Redactia DailyBusiness
Twitter este in cautarea unui nou sef dupa ce directorul sau general Dick Costolo si-a dat demisia joi, pentru a lucra pe cont propriu, dupa cum a declarat la o teleconferinta, el fiind inlocuit temporar cu unul dintre fondatorii retelei, Jack Dorsey, informeaza AFP.
Twitter apeleaza la o firma de head-hunter pentru gasirea unui nou director general

Plecarea lui Dick Costolo, care a lucrat sase ani la Twitter, dintre care cinci ca director general, va intra in vigoare de la 1 iulie, insa el va continua sa faca parte din Consiliul de administratie.

„A fost decizia mea”, a asigurat el. „Am initiat o discutie cu unii membri ai consiliului de administratie la sfarsitul anului trecut despre succesiunea la postul de director general”, a precizat acesta.

„Aceasta tranzitie este rezultatul deciziei lui Dick de a trece la altceva”, a insistat Jack Dorsey, mentionand ca grupul a confirmat prognoza pentru trimestrul curent. El a spus ca prioritatea sa este de a asigura o tranzitie lina si de a continua buna activitate desfasurata de Dick si echipa sa, dand asigurari ca nu se va produce nici o mare schimbare strategica.

Autor al primului „tweet” postat pe reteaua sociala, Jack Dorsey a fost de asemenea primul director general al companiei intre 2007 si 2008. De asemenea, el este patronul fondator al societatii Square, specializata in plati mobile, unde va continua sa-si exercite functiile actuale.

Twitter a informat ca pentru gasirea unui director general permanent a constituit un comitet asociat cu unul dintre cofondatorii retelei, Evan Williams, care va recurge la o agentie de ‘head-hunter’ pentru efectuarea „unei cercetari la nivel mondial, ce va tine cont de candidati interni si externi”.

Reteaua de socializare, intrata pe piata de capital la inceputul lunii noiembrie 2013, pare sa-i convinga greu pe investitori asupra capacitatilor sale de a accelera cresterea si interesul reprezentat pentru utilizatorii sai, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Twitter a anuntat pentru primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 436 milioane de dolari considerata dezamagitoare fata de propriile prognoze, precum si o pierdere neta de 162 milioane de dolari.