New Media

Zitec, vanzari de 1,12 mil. euro din aplicatii online

05 Mar, 12:51 • Redactia DailyBusiness
Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inregistrat o cifra de afaceri in 2011 de 1,12 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2010.
Zitec, vanzari de 1,12 mil. euro din aplicatii online

De asemenea, pentru acest an, Zitec estimeaza o crestere cu 25% a cifrei de afaceri de pana la 1,4 milioane de euro, datorata atat serviciilor cu valoare adaugata oferite, cat si majorarii numarului de clienti, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

“In 2011, compania a raportat un business de 1,12 milioane de euro, veniturile din piata romaneasca reprezentand 40% din cifra de afaceri, fata de 20% in anul precedent. Anul trecut am lucrat cu aproape 50 de clienti din Romania si din strainatate”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Potrivit acestuia, in 2011 aproximativ 65% dintre clientii Zitec au fost companii locale, restul provenind din tari precum SUA, Grecia, Franta, Canada, Marea Britanie, Germania, Cipru sau Egipt.

Tot anul trecut, compania a dezvoltat modelul de business de incubator tehnologic investind 50.000 de euro in start-up-ul american Zipongo, proiect sustinut de investitori precum Founder Collective, doctorul Neal Baer, producator al serialului ER si Peter Dolan, fost CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb.

Proiectul este menit sa ajute oamenii care isi doresc un stil de viata echilibrat sa descopere si sa cumpere mancare sanatoasa. Acesta cuprinde doua aplicatii online Zipongo Healthy Deals si Zipongo zLife, precum si variantele lor pentru telefoane mobile, disponibile atat pentru Android, cat si pentru iPhone.

Alte proiecte pe care Zitec va miza in continuare sunt HotelPeeps.com si Zidox. HotelPeeps, care cuprinde o aplicatie Facebook si o solutie online de rezervari hoteliere a absorbit in 2011 o investitie de 60.000 de euro.

Pentru dezvoltarea celui de-al doilea proiect propriu, Zidox, solutie de gestionare a timesheeturilor, project/HR management si chestionare HR360 au fost investiti aproximativ 25.000 de euro.

Zitec este una dintre companiile lidere din industria IT din Romania, specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online.

Cu peste 60% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate in SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca, Zitec a lucrat pentru companii precum JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau LaFarge.