- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Zuckerberg si Facebook, dati in judecata pentru daune de 1 mld. $

01 Apr, 14:38 • stefan.neacsu
Un activist american pentru drepturile omului, Larry Klayman, da in judecata compania Facebook Inc. ce detine site-ul retelei de socializare Facebook.com si pe Mark Zuckerberg, ca proprietar al companiei. Motivul: nu a fost scoasa in timp util o pagina prin care o grupare terorista incita palestinienii la declansarea unei Intifada la adresa Israelului.
Zuckerberg si Facebook, dati in judecata pentru daune de 1 mld. $

Informatia data de TechCrunch poate parea o gluma.

Autorul original spune ca a verificat si ca nu pare sa fie o pacaleala de 1 aprilie, dar… poate chiar materialul sau este o pacaleala.

Pagina respectiva era cunoscuta pe Facebook, deoarece exista si o petitie publica prin care se solicita inchiderea ei. Motivul consta in incalcarea regulamentului Facebook.com privitor la promovarea de pagini ce incita la violenta sau ura rasiala.

Larry Klayman a depus plangerea sa ieri seara, pe 31 martie, chiar daca pe 29 martie, Facebook a inchis acea pagina. El invoca faptul ca administratorii site-ului nu au reactionat in timp util, desi pagina era intens contestata de diversi utilizatori si ca „raul a fost deja comis”, pagina avand 500.000 de fani.

Klayman este cunoscut in SUA ca procesoman, el dand in judecata oameni din administratia Clinton, pe fostul vicepresedinte american Dick Cheney, actualul secretar de stat Hillary Clinton, organizatia petroliera OPEC, banca centrala americana (Federal Reserve), presedintele venezuelean Hugo Chavez si – mai bizar – pe Ossama ben Laden si chiar pe mama sa.

Pana acum, o mare parte dintre aceste procese au fost pierdute, dar niciunul nu a fost initiat de ziua pacalelilor.