Real Estate

Capitala, in top 15 orase din lume cu cele mai mari reduceri ale costului de ocupare a birourilor

24 Jun, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Bucurestiul se afla in top 15 orase din lume cu cele mai mari reduceri ale costului de ocupare a spatiilor de birouri in ultimul an, cu o scadere de 6,1% in trimestrul unu comparativ cu acelasi interval din 2012, potrivit CBRE.
Capitala, in top 15 orase din lume cu cele mai mari reduceri ale costului de ocupare a birourilor

Astfel, costul de ocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti, aflat pe locul 12 in top, se situeaza la 23,25 euro/metru patrat/luna, in conditiile in care chiria medie s-a diminuat in perioada analizata cu 7,7%, la 18 euro/metru patrat/luna. In costul de ocupare sunt incluse si sumele pe care o companie trebuie sa le plateasca pentru servicii de intretinere sau mentenanta.

Cea mai mare scadere a costului de ocupare a spatiilor de birouri s-a inregistrat in Singapore (16,3%), urmat de Guadalajara (16,1%), Valencia, Porto si Sao Paolo.

Bucurestiul este singurul oras din Europa Centrala si de Est prezent in top 15 cele mai mari scaderi de costuri de ocupare a spatiilor de birouri. De altfel, cu exceptia Bratislavei, unde chiriile s-au redus cu 5,9%, la 16 euro/mp/luna, iar costul total de ocupare cu 4,2% la 25,47 euro/mp/luna, in celelalte capitale din regiune au fost consemnate stagnari sau cresteri, noteaza Mediafax.

Citeste si 
Planurile NEPI cu Vila Oromolu din Bucuresti: Monument istoric, „protejat” de birouri futuriste (Foto)
„Somnambulul de Nord”. Cum echilibram dezvoltarea haotica din Bucuresti
71.000 mp de birouri livrati in primul trimestru, cat in tot anul trecut 
Jumatate din birourile care vor fi livrate pana la sfarsitul anului in Bucuresti sunt deja preinchiriate