- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cei mai agresivi retaileri de articole vestimentare isi pun deoparte spatii pentru lansarile de la anul

26 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Grupul spaniol Inditex si francezii de la Decathlon fac parte, alaturi de nou intratul pe piata H&M, din grupul restrans al retailerilor de fashion care au o politica rapida de extindere in ciuda perioadei economice dificile. Agresivitatea acestora va continua si in 2011, toate cele trei companii contractand deja spatiile necesare deschiderilor urmatoare.
Cei mai agresivi retaileri de articole vestimentare isi pun deoparte spatii pentru lansarile de la anul

Potrivit unor surse din piata, Inditex va deschide in primavara lui 2011 un numar de 3 magazine pe o suprafata totala de 1.500 mp in incinta centrului comercial Unirea Shopping Center din Brasov. Cele 3 branduri pe care grupul de fashion le va aduce in Brasov sunt Bershka, Pull&Bear si Stradivarius.

Potrivit analistilor imobiliari, atragerea unui grup ca Inditex poate schimba complet interesul din partea altor retaileri fata de centrul comercial din Brasov.

Piata centrelor comerciale din Brasov va fi mult mai competitiva in urmatorii 2 ani, daca in oras va demara si constructia proiectului Coresi de pe fosta platforma Tractorul, constructie care ar putea demara anul viitor. Atat Coresi, cat si Unirea Shopping Center sunt in apropierea garii din oras, zona unde mai exista si un alt centru comercial de mici dimensiuni.

Grupul Inditex a mai deschis recent un magazin Bershka si in mall-ul Unirea Shopping Center din Capitala, iar spaniolii continua sa se extinda agresiv pe piata locala, profitand de conditiile mult mai bune pe care le pot primi acum.

Unirea Shopping Center este probabil unul dintre cele mai dorite centre comerciale de catre retaileri, asa ca in magazinul din Bucuresti urmeaza sa se mai deschida un magazin New Yorker, un alt retailer dornic sa se extinda si care a mai deschis o unitate si in mall-ul Sun Plaza la inceputul anului.

Un brand care s-a extins agresiv in acest an, fie in spatii din mall-uri, fie prin investitii greenfield, este compania de articole sportive Decathlon, care urmeaza printre altele sa devina unul dintre magazinele ancora ale mall-ului Grand Arena din Capitala.

De asemenea, Decathlon a mai deschis recent si un alt magazin in Brasov. Compania franceza a mai deschis si un magazin in Cluj in acest an si urmeaza sa mai inaugureze o unitate in Iasi pe un teren cumparat de la dezvoltatorul centrului comercial Era Shopping Park Iasi.

Decathlon va deschide in septembrie anul viitor si un magazin in Constanta in fostul Polus Center si a intrat si in centrul comercial Pallady din Capitala, a carui constructie inca nu a inceput.

In ceea ce priveste intrarea pe piata a suedezilor de la H&M, compania a inchiriat deja mai multe spatii, printre cele deja anuntate fiind Cotroceni Park si Baneasa Shopping City si fostul Polus Center Constanta.

Care sunt centrele comerciale care au atras privirile celor mai agresivi retaileri de pe piata

Unirea Shopping Center Bucuresti a atras in acest an retaileri ca Inditex sau New Yorker. Inditex a investit in cele doua magazine stradale din incinta Unirea cateva zeci de milioane de euro, investind inclusiv in fatada magazinului.

Unirea Shopping Center Brasov

Centrul comercial din Brasov a atras Inditex, insa speculatiile din piata arata ca aici va intra si H&M.

Grand Arena

Cel mai gol mall din Bucuresti a atras surprinzator de multi retaileri in acest an. Pe langa deschiderea unui outlet Adidas, aici va fi inaugurat si un magazin Decathlon.

Polus Center Constanta

Dupa preluarea integrala a centrului comercial de catre austriecii de la Immofinanz si stabilirea inaugurarii pentru ultima parte a anului viitor, centrul comercial a anuntat si primele nume mari de retaileri care vor popula centrul comercial: H&M si Decathlon.