Real Estate

Centrul Capitalei, hub-ul proprietatilor de peste 1 milion de euro. Ce efecte a avut renovarea vilelor istorice

14 May, 10:20 • Redactia DailyBusiness
Investitiile in renovarea vilelor de lux din centrul Capitalei au crescut valoarea zonei centrale a orasului, apropiindu-se ca preturi de capitale europene precum Praga sau Bratisalava, conform unei analize a agentiei Palace Estate.
Centrul Capitalei, hub-ul proprietatilor de peste 1 milion de euro. Ce efecte a avut renovarea vilelor istorice

Potrivit analizei, valoarea imobilelor din centrul Capitalei a crescut considerabil odata cu investitiile in renovarea acestora. In momentul de fata, proprietatile cu suprafata de peste 500 mp au o valoare care depaseste 1.000.000 de euro si pot fi inchiriate cu preturi lunare cuprinse intre 6.500 si 10.000 de euro. 

„Majoritatea proprietatilor de lux din zona Unirea, Universitate si Piata Victoriei fac parte din patrimoniul istoric al orasului si au fost renovate respectand identitatea istorica a acestora. Ele sunt vazute de cumparatori ca investitii intrucat este de asteptat ca valoarea lor sa creasca odata cu dezvoltarea zonei centrale a orasului. Majoritatea clientilor nostri sunt persoane juridice, firme care isi doresc un sediu spatios si cu personalitate”, spune Yaniv Dahan, CEO Palace Estate. 

O vila cu 19 camere din Centrul Vechi al orasului, folosita pana in prezent ca spatiu comercial si birouri, se vinde cu un milion de euro sau poate fi inchiriata cu 10.000 euro pe luna.  Cu putin peste un milion de euro, mai exact 1.200.000 de euro, poti cumpara o alta vila in zona Universitate sau o poti inchiria cu 6.500 de euro. Tot in zona Universitate o vila cu 7 dormitoare si 7 bai, complet renovata, poate fi achizitionata cu 980.000 de euro sau inchiriata cu 7500 euro/luna. Spatiul de 480 mp a pastrat arhitectura si decoratiunile originale. 

Putin mai in nord, in zona Victoriei, cei interesati de monumentele arhitecturale pot gasi o casa de 2.200.000 euro, renovata in stilul original. Camerele spatioase amintesc de petrecerile interbelice si inca pastreaza o nota de eleganta a epocii in care a fost construita. 

Cele mai multe cladiri renovate din centrul Bucurestiului, cotate la preturi cu mult peste un milion de euro, sunt pastrate de proprietari si inchiriate cu preturi care variaza intre 3500 si 10.000 de euro, in functie de suprafata.