Real Estate

City Mall si-a gasit cumparator, dupa un an de insolventa si 5 licitatii esuate

31 Oct, 11:03 • Redactia DailyBusiness
Star Imob Construct este noul proprietar al City Mall, compania platind suma de 17,3 milioane de euro plus TVA pentru achizitia centrului comercial, aflat in insolventa din luna noiembrie a anului trecut.
City Mall si-a gasit cumparator, dupa un an de insolventa si 5 licitatii esuate

Star Imob Construct este controlata in proportie de 99% de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, cel cel care a mai fost proprietarul City Mall pana in 2006, cand l-a vandut pentru 103,5 de milioane de euro.

Pe langa City Mall, acesta [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/dezvoltatorul-city-mall-a-vandut-3-proiecte-imobiliare-in-pipera-cu-340-mil-euro-13557/]a mai vandut[/url] in 2008 trei proiecte imobiliare din nordul Capitalei catre Deutsche Bank Asset Management, in urma unei tranzactii de 340 de milioane de euro.

„Managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar si inainte de finalizare platii, estimata a avea loc intr-o luna, fara insa a avea dreptul de a face modificari pana la dobandirea dreptului de proprietate.

Din punctul de vedere al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al City Mall, managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar si inainte de finalizare platii, estimata a avea loc intr-o luna, fara insa a avea dreptul de a face modificari pana la dobandirea dreptului de proprietate.

In ceea ce priveste plata, aceasta urmeaza a se efectua pana la finele anului.

„Avand in vedere faptul ca plata pretului de catre noul proprietar poate presupune obtinerea de catre acesta a unei finantari, termenul de plata asumat este unul obitnuit in tranzactii de acest tip”, se arata in comunicatul dat publicitatii de CITR.

Destinatia centrului comercial urmeaza a fi stabilita de catre noul proprietar insa cel mai probabil destinatia acestuia nu va suferi modificari esentiale.

In prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83 % din spatiul comercial ti contracte cu aproximativ 74 de chiriasi. Complexul comercial are un trafic care se mentine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolventa, pentru spatiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, au fost  incheiate noi contracte de inchiriere a spatiilor din cadrul mall-ului.

Principalii creditori ai societatii sunt creditorii bancari (Unicredit Bank Austria AG, Unicredit Tiriac Bank SA si Bancpost SA) si fostii proprietari ai centrului comercial.

Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall s-a facut la pretul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reiesit dupa analiza conditiilor actuale de piata si rezultatul licitatiilor derulate.  

Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a fost demarata incepand cu luna august 2011, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa. Termenul limita de depunere a ofertelor in vederea achizitionarii City Mall a fost 16.09.2011 iar in cursa finala s-au inscris 6 investitori.

Vezi cat castiga lichidatorul din aceasta vanzare.