Real Estate

Complexul American Village, in faliment, a fost scos la vanzare cu 9,3 mil. euro

24 Feb, 11:41 • Redactia DailyBusiness
Complexul rezidential American Village din Pipera, in faliment, dezvoltat de firma Mainrom Invest, cu actionari inregistrati in Statele Unite ale Americii, a fost scos la vanzare cu un pret de pornire de la 9,3 milioane de euro, reprezentand 35% din creanta catre BCR, finantatorul proiectului.
Complexul American Village, in faliment, a fost scos la vanzare cu 9,3 mil. euro

Lichidatorul, firma Edge Business Restructuring, vrea sa vanda 72 de vile, sase blocuri de locuinte si un club, suprafata totala construita a activelor fiind de circa 50.000 de metri patrati, iar terenul pe care este dezvoltat complexul imobiliar este de circa 6,5 hectare.

Proiectul prevedea constructia a 126 de vile, precum si a sase blocuri cu 254 de apartamente, in urma unei investitii de circa 50 milioane de euro. 

„Constructia complexului a inceput in anul 2006, iar cele 126 de vile sunt in diverse stadii de dezvoltare. In total, mai sunt disponibile 72 de vile, in conditiile in care am reusit sa mai vindem 12 unitati in insolventa. Cele sase blocuri sunt la stadiul de structura, iar clubul – un centru spa multifunctional, cu piscina, spatii de sport, de joaca pentru copii si restaurante – a fost ridicat, insa nu a fost finalizat. Creditorul, respectiv BCR, a decis in luna decembrie sa incercam sa vindem proiectul unui singur investitor prin negociere directa”, a declarat pentru Mediafax Corneliu Botnariuc, partener in cadrul Edge Business Restructuring.