- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Doi dezvoltatori imobiliari vor investi 650-770 mil. euro in Romania

09 Sep, 15:48 • cristina.mihai
Dezvoltatorul Profit Building Industries are un buget de investitii imobiliare de 500-600 mil. euro in Romania, iar compania Caterata intentioneaza sa dezvolte proiecte de 150-170 mil. euro, au declarat, pentru DailyBusiness.ro, directorii celor doua companii.
Doi dezvoltatori imobiliari vor investi 650-770 mil. euro in Romania

Cele doua companii vor dezvolta impreuna 4 proiecte imobiliare, in Bucuresti, Brasov, Satu Mare si Piatra Neamt. Valoarea totala a acestora este de 100 mil. euro.

In prezent, companiile au demarat constructia proiectului rezidential din Sisesti, Odyssea Residential, o investitie de 18 mil. euro. Acesta va avea 156 de locuinte, dintre care 10 au fost deja contractate.

In Piatra Neamt, Profit Building si Caterata au un teren de 28.000 mp, unde intentioneaza sa construiasca o zona rezidentiala si o zona comerciala, iar in Satu Mare vor fi construite doar locuinte. Pe aceste terenuri vor fi construite circa 2.000 de locuinte.

In Brasov vor fi construite locuinte si spatii comerciale. Oficialii celor doua companii nu au spus cate locuinte vor fi construite in Brasov, explicand ca inca se lucreaza la concept.

Compania israeliana Profit Building activeaza pe piata romaneasca din 2004. Strategia companiei este sa infiinteze cate o firma pentru fiecare proiect dezvoltat.

„Pana acum am investit 15-20 mil. euro in Romania, iar bugetul de constructie pentru proiectele pe care intentionam sa le construim pe termen lung este de circa 700 euro/mp, ceea ce ar duce investitia totala la 500-600 mil. euro”, a spus Shai Fixler, directorul general al Profit Building.

Pe langa proiectele dezvoltate in parteneriat cu Caterata, Profit Building mai are in plan sa dezvolte un proiect rezidential cu 450 de apartamente in Ghencea, 700 de apartamente in Constanta, un proiect de birouri in Piatra Neamt si un complex imobiliar mixt in Ploiesti. Proiectul din Ploiesti va cuprinde locuinte si spatii comerciale.

Compania Caterata planuieste sa mai construiaca pe langa proiectele ce vor fi dezvoltate in parteneriat cu Profit, inca doua proiecte rezidentiale in Pantelimon si Snagov. In Snagov compania va construi 200 de unitati locative, iar in Pantelimon 1.100 unitati locative.

„Pana in prezent am investit in achizitia de terenuri 15-16 mil. euro. Pentru dezvoltarea proiectelor avem un buget de circa 50 mil. euro din fonduri proprii plus finantarile bancare, care duc investitiile la 150-170 mil. euro”, a spus Yigal Solomon, directorul regional al companiei.

Caterata reprezinta un parteneriat intre fondul de investitii austriac Immoeast si compania israeliana New Horizon.