Real Estate

Grecia scoate la vanzare o casa bantuita din Atena, intr-o licitatie in stil eBay

07 Sep, 10:46 • Redactia DailyBusiness
Statul elen, criticat pentru ineficienta eforturilor de vanzare a activelor imobiliare, a scos la licitatie o casa darapanata despre care se crede ca ar fi bantuita, intr-o licitatie online in stil eBay.
Grecia scoate la vanzare o casa bantuita din Atena, intr-o licitatie in stil eBay

Legenda din jurul casei in ruina de pe strada Smolenski din Atena spune ca fantoma fostului proprietar indeparteaza cumparatorii cu vaietul „casa este a mea”.Guvernul grec refuza sa se lase infricosat, urmand ca imobilul cu doua etaje si un turn, inconjurat de palmieri, sa fie vandut pe 17 septembrie, celui care va oferi mai mult intr-o licitatie organizata pe Internet.

Grecia incearca sa risipeasca criticile ca nu face suficiente eforturi pentru vanzarea unor active imobiliare, in cadrul programului international de salvare de 240 miliarde de euro. „Bantuie practic bugetul elen. Genereaza zero venituri, nici macar taxe”, a spus Andreas Taprantzis, director general pentru proprietati imobiliare la Fondul Republicii Elene pentru Dezvoltarea Activelor.

Vanzarea activelor de stat nu a adus veniturile scontate din cauza birocratiei, scaderii cererii si a opozitiei politice. Guvernul tinteste ca vanzarile prin licitatii online sa aduca venituri anuale de 35-50 milioane de euro, transmite Mediafax.