Real Estate

Invatamantul privat, o noua zona de profit a investitorilor in nordul Capitalei

16 Apr, 17:48 • Redactia DailyBusiness
Investitiile in institutiile private de invatamant sunt cel mai nou trend adoptat de antreprenorii mici si mijlocii. In 2015, in zona de nord a Capitalei, sunt asteptate investitii majore in institutiile de invatamant privat pentru prescolari.
Invatamantul privat, o noua zona de profit a investitorilor in nordul Capitalei

Cea mai asteptata investitie este extinderea Scolii Americane, cu un spatiu destinat prescolarilor, in timp ce alte gradinite private asteapta sa intre pe o piata competitiva, dar profitabila.

„Desi sunt multe gradinite in zona Pipera- Iancu Nicolae, in continuare primim cereri pentru spatii cu aceasta destinatie, fie vile cu o curte generoasa, fie spatii la parterul unor ansambluri rezidentiale din zona. Cererea de spatii cu destinatia gradinita a crescut cu 40% de la inceputul anului si asteptam o dezvoltare majora pe acest segment anul acesta”, spune Yaniv Dahan, CEO Palace Estate. 

In prezent, in zona de nord a Capitalei aproximativ 1.500 de copii cu varste prescolare invata la cele mai importante gradinite din zona. Numarul lor este estimat sa creasca in anul scolar 2015-2016 cu aproximativ 10%, spun reprezentantii Palace Estate. 

„Marirea numarului de copii in gradinite este un efect natural al cresterii populatiei in nordul Bucurestiului. Finalizarea unor proiecte imobiliare importante in aceasta zona a generat o crestere a numarului de familii cu venituri medii si mari care au nevoie de serviciile institutiilor private de invatamat”, explica Yaniv Dahan. 

Taxele de scolarizare la cele mai importante gradinite din nordul Capitalei variaza intre 1.300 de lei si 6.000 de lei pe luna, la care se adauga cheltuieli pentru activitatile optionale si taxele de inscriere la inceputul fiecarui an scolar. Fiecare dintre gradinitele private din zona are o curicula adaptata rezidentilor din nordul Capitalei, adeseori clasele fiind cu predare in limba engleza sau bilingva. 

La finalul educatiei prescolare, copiii vor putea vorbi fluent limba engleza si vor avea cunostinte avansate de mediu, ecologie, leadership si, in unele cazuri, economie.