- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitorii italieni isi plaseaza banii in imobiliarele din Romania, cu marje de profit estimate la 20-25%

31 Jul, 11:36 • cristina.mihai
Compania italiana To Do European, controlata de un holding italian administrat de omul de afaceri Toscano Domenico, a inceput constructia un proiect imobiliar de 400 mil. euro in Galati, marjele de profit estimate fiind de circa 20-25%, au spus reprezentantii Italian Residence Agency, agentia imobiliara infiintata de dezvoltator, pentru DailyBusiness.ro.
Investitorii italieni isi plaseaza banii in imobiliarele din Romania, cu marje de profit estimate la 20-25%

Proiectul imobiliar, care va cuprinde 5.000 de apartamente si un centru comercial, este finantat din fonduri proprii. Intr-o prima faza, va incepe constructia a 2 blocuri cu 164 de apartamente, in cadrul ansamblului.

„Primele doua blocuri vor fi finalizate la finalul anului viitor si pana atunci estimam ca vor fi vandute integral, iar in cazul in care nu se va intampla acest lucru, nu este nici o problema, deoarece lucram cu finantare proprie”, au spus reprezentantii agentiei imobiliare.

„Pana in prezent s-au rezervat 15 locuinte prin retea. Pretul unui apartament de 2 camere, de 70 mp, este de 80.000 euro. In ceea ce priveste marjele de profit , acestea sunt dificil de anticipat, avand in vedere ca dezvoltatorul ofera posibilitatea achitarii locuinte in rate pe 20 de ani, cu un avans de 20-30%, dar pot fi estimate pe la 20-25%, au adaugat reprezentantii Italian Residence Agency.

Denumit Italian Residence, proiectul va fi construit pe un teren de 13 hectare.

El va mai include un centru comercial cu suprafata totala de peste 80.000 mp, ce va contine un hipermarket la parter si mai multe magazine la etaj, ultimul nivel gazduind 7 sali de cinema, restaurante, cazinouri, sali de fitness si o clinica de chirurgie plastica.

Complexul rezidential a primit autorizatia pentru PUD (plan urbanistic de detaliu) din aprilie 2006, iar autorizatiile de constructie vor fi obtinute separat, pentru fiecare etapa in parte. Un bloc de locuinte cu doua tronsoane de 12 niveluri fiecare a primit autorizatia de constructie.

Compania a semnat, inca de la finalul anului trecut, contractul de antrepriza cu firma Bilom Construct, din Galati.

Italian Residence Agency se ocupa exclusiv de vanzarea celor 5.000 de apartamente din complexul rezidential.